torsdag 4. mars 2010

Tanker omkring tigging

I de siste dagene har jeg opplevd tigging. På tirsdag så jeg en vandrende "selger" etter veien. Jeg kjente han straks igjen fra i fjor. Da var han på døren og skulle selge "kopier" tegninger av katter og andre dyr. Dette er jo forbudt. Men den gangen holdt han i døren, og var veldig pågående. Jeg fortalte på min gode Engelsk hehe at han ikke hadde lov til å selge slike kopier. Fikk han etterhvert bort, men synes det var ubehagelig.
Vel, i går kom han altså igjen. Jeg så han kom ruslende opp bakken til huset, og bestemte meg for bare å åpne vinduet i 2. etasje. Han holdt denne gangen opp en skrevet lappe, og hadde en pose med salgsvarene sine. Jeg fortalte at jeg ikke var interessert. Men han bare ropte WHY WHY WHY, kjære vene, går det an å dempe seg litt tenkte jeg, og lukket vinduet.
Barna hadde sett han lengre borte i de andre gatene her, og han hadde stått utenfor ett hus, på kne, og bedd på sine knær - er det mulig???
Og i går, når jeg sto å ventet på bussen i Trondheim, kom en tigger med koppen sin, og var veldig pågående. Ingen ga noen ting. Men en mørkhudet mann som sto på enden av holdeplassen, tok hånden sin opp i koppen, han trodde vel han ble servert penger...ha ha ha. Tiggeren ble jo rasende. Huff, jeg er glad bussen endelig kom !
Nei, jeg liker ikke slik tigging. Dette er folk som er her uten oppholdstillatelse, og jeg synes det blir helt feil å hjelpe dem. Det sies at de gjør det "fett" på slike tiggerrunder i byen, og vi vet at de utfører kriminelle handlinger mens de er her. Nå skal jeg ikke "dømme" alle under en kam her, men jeg er litt skeptisk.
Tenker på hvor mange fattige vi har her i Norge også. Nei da gir jeg heller noen kroner når jeg har råd, til Frelsesarmeen. Det synes jeg er et godt formål. Der kan våre Nordmenn, som ikke har så mye å rutte med, hente seg klær, mat og leker til barna. Også rusmisbrukere blir tatt i mot med åpne armer. Jeg synes Frelsesarmeen gjør en fantastisk jobb !!!
Ønsker mine lesere en god og tiggefri dag :-)

2 kommentarer:

 1. Jeg er også veldig selektiv med hvem jeg gir penger til. Kjøper gjerne Sorgenfri når jeg er i byen .. synes det er en flott måte å støtte vanskelig-stilte på .. I tillegg gir jeg heller penger til en alkoholiker som kommer og ber om penger til rette-pils enn til utlendinger med tiggerkopper som i neste sekund drar frem en bedre og dyrere mobiltelefon enn jeg noen gang har hatt. En ba om penger til mat engang - jeg var da på vei ut fra seven eleven - tilbød han maten jeg nettopp hadde kjøpt .. men da ble han sur og stakk av :o)

  Har kjøpt noen av de kopiene du snakker om .. men vi lærte jo på det kan du si ..

  Ha en super ukeslutt .. klemmer!

  SvarSlett
 2. Vi har også hatt flere av disse bildeselgerne på døra, og folk som ikke kan et kløyva ord norsk med innsamlingbøsser... Vi har rett og slett sluttet å lukke opp døra når vi ser de komme. Etter å ha stått på trappa en stund forsvinner de. Nå har det heldigvis ikke vært noen her på noen måneder.
  Vi har alltid prøvd å være høflige, men man kommer til et punkt da man rett og slett har fått nok. Utenlandske gatetiggere gir jeg aldri et øre.

  Nå støtter jeg kun de jeg ønsker å støtte når jeg har muligheten, og som du sier Frelsesarmeen gjør en meget god jobb.

  God helg til deg :)

  SvarSlett