fredag 5. mars 2010

Positive tanker

En gang leste jeg en bok med tittelen "Tankens kraft". Og det fikk meg til å våkne litt opp av den negative dvale. Jo, man kan tenke seg til positive ting. Tankene har en utrolig kraft - sies det. Jeg husker ikke alt som sto i den boken av tips og veiledning, men det sto i alle fall at man skulle ikke ønske seg ting og tang, og være misfornøyd. Man skulle oppføre seg som om man allerede hadde det man ønsket seg. Og man skulle f.eks si at : Jeg vet jeg blir vellstående, jeg vet jeg vil gjøre karriere osv.
Så skulle man gi. Hvis man gir av glede, så vil ting komme tilbake til deg. Om jeg tror på det? Jo, jeg gjør da det. Jeg prøver å tenke positivt, gi uventede gaver eller oppmerksomhet til de rundt meg, uten å ønske noe tilbake. Men jeg er vel litt sånn ønske person, å skulle ønske jeg hadde ei hytte, i stede for å innbille meg at jeg faktisk har en hytte, som i følge boken var rett tenkemåte.
Hytte har jeg drømt om lenge nå, og jeg er overbevist om at jeg engang vil eie en hytte. Det er vel riktig tenkt.

Jeg prøver å være positiv, og heller la være å kommentere enkeltes meninger, hvis jeg føler det er negativt. Men så har vi alle noen "negative" sjeler rundt oss, enten i nabolaget, vennekretsen, på jobb eller i familien. Og de noen energislukere. Har dere kjent det? Det er utrolig slitsomt! Men jeg prøver å bare å ignorere ting som kummer ut av slike menneskers munn. Men det er da ikke alltid så lett. Har man hatt besøk av en slik person, er man gangske tom når besøket har dratt hjem.
Hvis det ikke absolutt er nødvendig, så ta ikke alltid telefonen når den "negative" ringer, prøv å få samtaler inn på noe positivt når du snakker med denne personen, eller unngå og oppsøke slike personer !

Og så har vi de som er "positive" mennesker. De er vitamin for meg!! Jeg har en del rundt meg, men den som er mest inspirerende er en dame som har "sommerhus" ved oss. Hun er her bare i ferier, men da stikker hun innom for en liten prat. Ikke at hun gløder av energi, men hun er bare positiv og veldig trivelig. Når vi snakket om hvor lei barna er av brødmat på skolen, kvitret hun at jo, hun pleide å ha med middagsrester, salat, eller macaroni og skinke. Jøss, det hadde ikke jeg tenkt på. Hun har alltid en løsning på sine "problemer" og tar enkelt på ting, og er absolutt ikke ett A4 menneske. Slike personer, gir meg en vitamin innsprøytning. Det er mange flere eksempler, men dere skjønner hva jeg mener :-)

Sol gir oss også energi, så nå skal jeg sette meg ute litt å nyte solstrålene igjenn.

Tenk positive tanker, og det positive gror !!

6 kommentarer:

 1. Hei
  Veldig fint innlegg. Tusen takk for du la deg til som følger på bloggen min. Jeg vil gjerne følge bloggen din også å legger meg til som følger på deg. Ha en fin dag. ;))

  SvarSlett
 2. Det er helt sant at det er mye kraft i positive tanker. En kan greie det meste, hvis en vil. Bare en ser mulighetene og ikke begrensningene. Det er så mange som er negative, og jammen er det lett å bli smittet av negativt tankegods. Egentlig kan vi velge hvem vi vil bli påvirket av... som regel i alle fall. Er så hyggelig å treffe dem som legger vekt på det positive. Det smitter også. Ha en riktig god ettermiddag og kveld.

  SvarSlett
 3. Hei hei og takk for den fine kommentaren.

  - når det gjelder hytta dog heller jeg mer til:
  - hvem i svarte trenger hytte når man har..... (fyll inn det som passer) - hund, vannklosett, egne tenner og sko på beina :-)

  SvarSlett
 4. Kjempefint skrevet! Det er viktig å tenke positivt. Selv om det er vanskelig noen ganger kan man trene seg opp fil å bli flinkere.
  Energislukere har jeg truffet mange ganger, og de synes jeg er vanskelig å forholde meg til, men har med årene heldigvis blitt bedre til å holde på min egen energi. Overskuddsmennesker er godt å være sammen med, virker som de har en utømmelig brønn av positiv energi :)

  SvarSlett
 5. Positiv - positiv - positiv .. det bruker jeg å si til meg selv når jeg sliter som verst. Men klart det er ikke alltid like lett.

  Jeg har nok vært av den typen som lett har latt meg drive med inn i negativitet og det er ikke noe jeg er spesielt stolt av - men det jeg er stolt av er; at jeg har innsett dette og jobber med det :o)

  Bloggen min har blitt mitt sted å få ut slike tanker - på mest mulig positiv måte.

  Det er så sant det du skriver her .. et flott innlegg .. :o)

  Klem!

  SvarSlett