lørdag 6. mars 2010

Julestjerne til påske....

Hei og hopp. I dag er det lørdag, formen er bra, været er bra, så det kunne ikke vært bedre. Jeg tenkte jeg skulle høre med noen av dere, om julestjernen. Jeg tror de liker seg hjemme hos oss. Den ene jeg kjøpte til jul, står fortsatt med røde blader og er veldig fin, men noen grønnmelerte blader er det også innimellom. Jeg leste ett sted at dette var et virus på planten. Noen som vet?

Jeg har også tatt vare på to julestjerner til, fra 2006 og 2008, og de er jo grønne da, men jeg synes det er en fin grønnplante. Bestemor hadde julestjernen sin i maaange år.

Hvis man starter 1.desember, og setter planten i ett skap eller i ett mørtk rom ca 12 om dagen, så skal du se du får røde blader til jul. Jeg har ikke prøvd det, men tenkte jeg skulle teste det ut.

Mannen min er kunstner, og vi har en del mørke malerier med røde detaljer i, så det hadde passet fint med røde blader i stua :-)
Mange klager over at bladene bare faller av julestjerna, og den varer ikke en gang til nyttår! Da tror jeg du vanner for mye, det er bare den øverste delen av jorda som skal være fuktig.

Kanskje ikke så nyttig innlegg i Mars, når folk flest ser frem til våren...men men.

Ha en knakende fin lørdag alle sammen, for det skal nemlig jeg :-)

7 kommentarer:

 1. Hei :) Så fint bilde, og takk for tips angående julestjerner. Jeg får ikke til julestjerner, de bruker å klappe sammen omtrent i det jeg bærer de inn inngangsdøra. Men i år hadde jeg to, og de holdt seg fine til over nyttår, og det var koselig. Jeg vet ikke hva grønnmelerte blader betyr, men det kommer sikkert noen innom som kan gi deg svar :)

  Riktig god helg. Nyt det fine været og at formen er god!

  SvarSlett
 2. Mener du at du fikk til røde blader på julestjerna???? I så fall er jeg veldig imponert :o)

  Ha ei fortsatt flott helg - klemmer!

  SvarSlett
 3. Takk for koseleg melding på bloggen min :-)

  Ha ein kjekk kveld.

  SvarSlett
 4. Hei, Takk for hyggelig hilsen. Beklager jeg kan lite om julestjerne. Klem Siv

  SvarSlett
 5. Hei! Jeg kan også lite om julestjerner... er nok litt sånn at julestjerner tilhører julen - og så vil jeg ha dem vekk etterpå... hm... Men jeg takker og bukker for varmende ord hos meg! Boklanseringen i går var trolsk og morsom! Nå er det stooor oppsetning som venter om noen dager. Spennende, spennende! Ha en strålende søndag! Her skinner solen! Klem

  SvarSlett
 6. er helt imponert over at du klarer å holde liv i julestjernen!!
  Her er de ferdig samtidig med julen....kan jo være at jeg blir så sløv med vanning!
  Er kjempeglad i blomster men juleblomster blir jeg lei av:o)

  Ha en fin ny uke.....og våren nærmer seg :o)

  SvarSlett
 7. heisann:)
  Jeg er en hageentusiast som har vært så heldig å jobbe i gartneri i flere år. Hva bladene angår skal jeg ikke påstå noe, men det kan hørs ut som virus eller kanskje en soppsykdom.
  Får å få en julestjerne til å blomstre må man begynne en varme og lysbehandling i månedsskifte august - september. den skal ha en viss antall lystimer i løpet av dagen over lengre tid. Men det lar seg gjøre, det krever bare en iherdig innsats:) Selv var jeg så heldig at jeg kunne sette den inn i sammen med andre planter i gartneriet der jeg jobbet:) Men den rakk ikke å utvikle store blader, for å få til det ble jeg fortalt at den byrde hatt en varmeperiode fra slutten av august. Og det er jo også omtrent da man begynner lysreguleringen:)
  vennlig hilsen janne

  SvarSlett