onsdag 3. februar 2010

Orkidè glede :-)

Siden i høst, har mine tre orkideer vært uten blomst. Sist holdt de veldig lenge, og var så flotte.
Min mor har orkideer i hvert ett vindu, og de blomstrer ustanselig, synes jeg. De avløser vel hverandre. Men mine blomstret av samtidig.
Så for ett par uker siden fikk jeg se flotte knopper som klamret seg på en stilk. Endelig !!Og nå har to av knoppene sprunget ut i blomst. Den er jo så flott. Jeg liker de hvite best, men har også en lilla som jeg fikk av min bestemor.

Så nå må de få ekstra godt stell. Jeg har fått gode råd av min mor. De skal bl.annet skylles en til to ganger pr uke, det spørs hvor tørre røttene og barken er. Så skal de ikke stå for varmt, og heller ikke for kalt....så da står de i kjøkkenvinduet til oss. Der er det vel akkurat passe tenker jeg.

2 kommentarer:

  1. Så flink du er som får orkideene til å blomstre igjen. Jeg har hatt flere, men alle har hanglet etter blomstring, og dødd til slutt. Men her kommer du med gode dyrkings-råd, og orkideer er nydelige da, så kanskje jeg skal prøve igjen :)

    Ha en fortsatt fin kveld!

    SvarSlett
  2. Så fine orkideer du har! Jeg elsker orkideer og har selv 11 stykker fordelt på to kjøkkenvinduer :)Har selv samlet 10 tips til hvordan man kan stelle med orkideene sine på bloggen min.

    SvarSlett